måndag 22 juni 2009

Reseguide

När man är på resande fot eller kanske ännu mer när man förbereder den resande foten, så är en reseguide av bra kvalité A och O. Jag har tidigare skrivit om det när vi skulle åka till Krakow.

Första klassens reseguider från Streifferts förlag är generellt sett de bästa reseguiderna. De är både överskådliga och har ett djup för den som är mer intresserad av detaljer. Givetvis har vi sedan tidigare Första klassens reseguide om Budapest.

Den här resan är ju en återvändarresa. Då krävs lite mer. Vi vill komma lite bakom de vanliga turiststråken och då passar den här boken utmärkt. Författaren Hasse Nylén är van Budapestresenär, han gjorde sitt första besök där 1984 och är sedan dess notorisk återvändare. I boken ger han tips på stadsvandringar. Han skriver om olika bostadsområden och ger tips på matställen i de olika stadsdelarna. Han följer Raoul Wallenberg i fotspåren, och redogör för de platser där avgörande händelser ägde rum under revolten 1956.

Här finns mycket inspiration även för återvändaren. Tips och idéer på upplevelser, som inte behöver följas i detalj, men som ger inspiration för våra egna rutter.

Uppdate 2012-02-07. Sedan en tid tillbaka finns en ny uppdaterad upplaga av boken; Budapest bortom turiststråken 3. Hasse Nylén har även en hemsida där det som inte fick plats i boken finns att läsa.

Inga kommentarer: