lördag 31 januari 2009

Nu har vintern kommit på allvar. Mycket snö, så mycket att man t o m kört bort en hel del. Det tyder på att väderprognoserna pekar på långvarig kyla. I dag var det ungefär - 5 grader när jag och sonen var ute och åkte skidor i spåret uppe i skogen. Vi åkte gula spåret som är 5 km. Det är ett varierat spår med lite uppför och lite nedför.

********************************

Vinter inspirerar till en ny spellista i Spotify, med just det temat. Vinterlistan

********************************

Halvar vill ha fler läsare och har bett oss stamgäster att göra reklam för hans blogg. Det är ju inget svårt uppdrag, då Halvar är en gammal favoritskribent från den tid då han skrev lördagskrönikor i Dalarnas Tidningar. Han har ett brett kunnande i både musik och litteratur, och jag har honom att tacka för flera nya bekantskaper i grenarna crime och gubbrock. Hans kåserande stil med en lågmäld underfundig humor är klart läsvärd.

**************************

Apropå crime. Jag har precis läst ut Simon Kernick's Handel med döden. En riktigt hårdkokt deckare. Så hårdkokt att gulan är grön. Den utspelar sig i London, men hade det inte varit för adresserna och stadsdelarna kan man inbilla sig att det är amerikansk storstad. Mer Harry Bosch än Thomas Lynley. Mer Dirty Harry än kommissarie Morse. Den är spännande och välskriven. Men det är svårt att fatta sympati för bokens jag inspector Dennis Milne. Han börjar med att kallblodigt avrätta tre personer som han inte känner på betalt uppdrag från en gangster. Det skulle aldrig Dirty Harry gjort.

I slutet av boken kan man läsa de första styckena från nästa bok av Simon Kernick. Dennis Milne lyckas fly till Filippinerna Där fortsätter han sin bana som betald lönnmördare. Jag tycker inte att det lockar till läsning.

1 kommentar:

Conny Lindgren sa...

Spotify i all ära, men ibland vill man ha the real thing. Vad göra?
Jo Skivmässa där finns allt och lite till för oss nördar. Folkets Hus Falun 28/2 11.00 -16.00
Bogey syns vi då ?