
Grönsaksröran blir en underbar sås när den kokat ihop.
Osso Buco är en maträtt från norra Italien, trakten runt Milano.
Ingredienser
C:a 1 kg kokkött skuret i 3 x 3 cm bitar
1 bit rotselleri
1 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
1 äpple
5 dl krossad tomat
1 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 buljongtärningar (grönsaksbuljong)
Rosmarin
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Skär grönsakerna och äpplet i tärningar. Då den här grytan kokar längre än originalet behöver den inte hackas så fint. Bryn köttet i stekpanna och lägg åt sidan. Fräs grönsakerna i en stekgryta i olivoljan. Häll efter ett tag över vinet och de krossade tomaterna. Smula i buljongtärningarna och se till att de löses upp. Smaka av med rosmarin, salt och svartpeppar. Lägg i köttet. Låt koka c:a två timmar, och servera med tagliatelle.
Helst skall man väl dricka något gott italiensk vin till denna rätt, t ex en Montepulciano. Då det var söndag middag blev det dock vatten från Badelundaåsen.
*********************
Den här helgen var det vinter. Äntligen. Jag hade börjat misströsta att jag skulle få ta ut skidorna för vädring den här s k vintern. Det har varit en väldigt lång och krävande höst ända in i januari.
Men så kom den då, den härliga snön. Skidklubben hade spårat och jag och D fick ge oss ut på 5 km-spåret. Tråkigt nog upptäcker jag när jag vaknar på måndagen att det åter är plusgrader. Hoppas på kyla så att vi får behålla våra vita vidder.
**********************
Jag har den här hånfulla låten i podden för tillfället. Elvis Costello:
Welcome to the workin' week.
Oh I know it don't thrill you, I hope it don't kill you.
Welcome to the workin' week.
You gotta do it till you're through it so you better get to it
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar