söndag 13 juli 2008

Den andalusiska hunden

Detta exemplar är fotograferat på en gata i stadsdelen El Arenal i Sevilla. Det var en snäll hund trots den galna blicken. Matte och husse var enligt en gammal socialarbetares fördomsfulla mening av den typen som gillar vita pulver.

El Arenal var tills på 1600-talet Sevillas hamnområde. Sedan slammades floden igen. El Arenal hade då blivit ett ökänt tillhåll för förbrytare. På 1900-talet blev flodfåran kanal. Lagom till världsutställningen rustades området upp. Bl a förvandlades östra flodstranden till ett trädkantat promenadstråk. Bland sevärdheterna i denna stadsdel kan nämnas stans Plaza del Toros. Den är näst Rondas anläggning den äldsta fungerande tjurfäktningsarenan i Spanien. Här finns även Torre del Oro som byggdes av morerna på 1200-talet för att skydda hamnen. Från kajen utgick utflyktsbåtar som vi hoppade på. En timmes kryssning på floden var både lärorik och svalkande. Temperaturen nosade på 40-strecket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För en inpiskad luspudel till inbiten filmnörd väcker rubriken rysningar. Men inget öga offrades i skapandet av detta inlägg...?

Bogey sa...

Nix. Inte ens ett koöga. Jag har inte så långtgående konstnärliga ambitioner som Bunuel.