söndag 6 september 2009

Masser av succes

Innan jag åkte till Budapest i somras la jag ut Gasolin' som pausmusik här på bloggen. Visste inte då att bandet nu skulle nå försäljningssuccé med en ny samlingsplatta. Ny är kanske att ta i. På första CD:n deras 18 större hits samlade. Andra CD:n är helt enkelt en digital version av LIVE-albumet Live sådan.

Det var 1969 som de danska grabbarna Willi Jönsson, Franz Beckerlee och Kim Larsen bildade Gasolin'. Sören Berlev kom med 1971 då han ersatte Björn Uglebjerg på trummorna. Det var också 1971 som bandet fick sitt genombrott och de följande sex åren präglades av årliga skivsläpp och ett ständigt turnerande. En misslyckad USA-lansering slet dock ned bandet som 1978 gav sin sista konsert i Malmö Folkets Park. Turnén spelades in och gavs ut under namnet Göglernes aften - Live i Skandinavien. Den sålde inte mindre än 200.000 ex i Sverige.

Detta var innan Pirater och Spotify. Antalet ex på den nya samlingen lär inte nå de nivåerna. Jag kompletterade min vinylsamling med den här. Finns på Spotify om ni vill lyssna innan köp.

Inga kommentarer: