torsdag 24 juli 2008

El Horcajo

Vi bokade våra hotell på www.booking.com. Vi valde hotell som låg lite utanför de städer vi skulle besöka. Ett annat krav var att det skulle finnas pool. Det fungerade mycket bra med bokningarna och hotellen motsvarade de beskrivningar som gavs på bokningssidan.

Vår första inkvartering blev El Horcajo, en bondgård som byggts om till hotell. Hotellet ligger längst ner i en dal i utkanten av nationalparken Sierra de Grazalema. En slingrande asfalterad väg leder ner till hotellet. Det var väl skyltat och inga svårigheter att hitta dit med den vägbeskrivning hotellet tillhandahåller. Hotellet ligger c:a 2,5 mil från Ronda.

Vi bodde i en flygel till hotellets huvudbyggnad. Det var förmodligen någon form av servicebyggnad tidigare. Alla rum hade namn. Vårt hette cuadra som betyder stall. Jag vet inte om detta innebar att det tidigare varit stall där. Det luktade dock inte häst vare sig vid ankomst eller avfärd. Rummet var trevligt inrett. I taket hade de bärande stockarna fått vara kvar synliga vilket gav ett rustikt intryck.

Hotellet kostade 70 euro/natt för tre personer. I detta ingick frukostbuffe, inte överdådig med fullt tullräcklig för vår morgonaptit. Det var ett mysigt ställe där vi gärna stannat längre än de två nätter vi bokat. Mycket fåglar som kvittrade. På morgonen kunde man höra gårdens tupp gala. Natthimlen var i frånvaro av stadsljus mycket tydlig och klar med alla kända och okända stjärnbilder.

Inga kommentarer: