lördag 24 februari 2007

Diskriminering?

Läste följande i Aftonbladet:
" I maj förra året fick Anna Eriksson, 31, ett samtal från en kvinna på Försäkringskassan i Örebro. Anna Eriksson hade sökt ett vikariat på 6 månader som utredare och nu ville de att hon skulle komma på intervju. Men när hon berättade att hon väntade barn i början av oktober, vilket skulle vara efter 4 månader på vikariatet, svalnade deras intresse. – Kvinnan sa att hon skulle ringa tillbaka. Men det gjorde hon aldrig, säger Anna Eriksson.
Anna var arbetslös och ville verkligen ha vikariatet så hon ringde tillbaka till dem. Kvinnan återkom då senare med beskedet att Anna inte skulle bli kallad på intervju. – De sa att anledningen var att jag inte skulle kunna fullfölja vikariatet. Och då skulle det bli för kostsamt att lära upp någon ny. Anna upplevde att hon hade blivit diskriminerad på grund av graviditeten. Hon kontaktade Jämo. I september nådde de en förlikning med Försäkringskassan och Anna fick 25 000 kronor. – Jag blev förvånad att en statlig myndighet diskriminerar. De ska ju gå i bräschen, säger hon. – Självklart ska vi göra det, säger Christina Hasselgren, personalchef på Försäkringskassan i Örebro. – Vi vill inte bryta mot de här reglerna. I framtiden kommer vi inte att göra om det här."

Suck!! Vart är vi på väg? Tjejen sökte ett tidsbegränsat jobb på 6 månader. Hon kunde inte jobba mer än fyra månader. Söker man ett tidsbegränsat jobb är det väl hela tiden eller inte alls. Detta har inget med diskriminering att göra. Skulle hon komma tillbaka och jobba de sista två månaderna efter graviditeten? Försäkringskassan skall givetvis inte gå med på förlikning. Låt jämo gå till arbetsdomstolen med tokerierna så det får offentlighet.

Inga kommentarer: